SuperCycling.cz

Bártův tým využívá na Tour vlastní pojízdnou kuchyň

8. 7. 2015, 12:05

Že mají týmy na Tour de France vlastní kuchaře, to už jsme si zvykli. Že jejich kuchaři využívají vlastní kuchyně v některém z doprovodných vozů, to už je také běžné. Ale v porovnání s tím, co má k dispozici pro-kontinentální stáj Bora-Argon 18, jsou ostatní týmy lidově řečeno sto let za opicemi. 

bora-truck-1

Jedním z titulárních sponzorů německé formace, jež startuje na Tour podruhé na divokou kartu, je totiž společnost vyrábějící kuchyně a kuchyňské spotřebiče.

Stáj manažera Ralpha Denka může mezi ostatními obřími týmy působit jako chudý příbuzný, ale i s daleko menším rozpočtem než ostatní týmy dokáže Bora-Argon 18 udělat hodně muziky.

Bezmála 19 metrů dlouhý náklaďák má kromě kuchyně také jídelnu pro 14 osob. Kuchyň je ukryta za prosklenými stěnami návěsu, aby bylo dovnitř vidět.

Vzpomeňte na úspěchy Leopolda Königa v předchozích sezónách, kdy tým nesl jméno NetApp-Endura, nebo úniky Jana Bárty na letošní Tour a titul největšího bojovníka 3. etapy.

Firma Bora coby specialista na digestoře a varné desky vybavila tým kuchyňským kamiónem, v němž dominují výrobky německé firmy. A když ne obřím rozpočtem, tak inovativním vozidlem ostatní týmy na Tour německá formace předčí.

Bezmála 19 metrů dlouhý náklaďák má kromě kuchyně také jídelnu pro 14 osob. Kuchyň je ukryta za prosklenými stěnami návěsu, aby bylo dovnitř vidět. Ideální forma propagace pro výrobce kuchyní, co říkáte?

Kuchařům týmu tak může každý koukat doslova pod ruce a sledovat, co obnáší a jak vzniká strava profesionálních cyklistů při nejsledovanějším závodě světa.

O catering týmu Bora-Argon 18 se starají vlastní nutriční poradce a kuchař. Ti vypracovali ještě před startem francouzské Grand Tour individuální nutriční plán pro celé tři týdny, a to včetně vysoce energetických a snadno stravitelných jídel určených ke konzumaci ihned po etapě.

borca truck 2

Aby byla zaručena kvalita jídel, Bora-Argon 18 si s sebou ze sídla v Bavorsku dovezla i vlastní trvanlivé a nekazící se potraviny, které doplňuje denními nákupy čerstvých surovin, především produktů ze spolehlivých organických zdrojů.

Není jiný závod, kde je regenerace po etapě tak důležitá, jako na Tour de France. Správné stravování je klíčem k rychlé regeneraci. Ačkoliv jsme „jen“ druhodivizní tým, snažíme se našim závodníkům dát co nejlepší podmínky a hodně investujeme i do správné výživy. Na Tour spíme každý den na jiném hotelu a díky vlastní kuchyni můžeme zajistit každodenní vysokou úroveň stravování pro naše závodníky,“ vysvětlil šéf týmu Bora-Argon 18 Ralph Denk.

„Jsem hrdý na to, že se nám v posledních měsících podařilo vyvinout tohle úžasné kuchařské zázemí. Hodně jsme to konzultovali s vedením týmu a snažili se najít nejlepší možná řešení. Naše výrobky jsou teď v plném nasazení den co den a díky skleněným stěnám mohou fanoušci vidět všechno živě. Bora se stává živoucí součástí závodu,“ uvedl zakladatel a majitel firmy Bora Willy Bruckbauer.

Až Tour de France skončí, Bora kamion využije i k jiným propagačním účelům – pro svou kuchařskou akademii, výstavy, kurzy, roadshows, akce pro média a podobně.

Komentáře

Nemůžete přidávat komentáře dokud se nepřihlásíte. Prosím přihlašte se.

Zatím nebyl vložen žádný komentář.